На Полтавщині діє послуга з соціального відновлення ветеранів війни

Надрукувати

У межах реалізації Комплексної програми реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих Полтавської області на 2023-2025 роки в області запроваджено послугу соціального відновлення осіб з інвалідністю внаслідок війни, які отримали інвалідність після 24 лютого 2022 року, спільно з членами їх сімей шляхом отримання оздоровчих послуг на базі санаторіїв ПрАТ «Миргородкурорт».

Особливістю проходження соціального відновлення є те, що ветерана та членів його сім’ї супроводжує мультидисціплінарна комісія, яка складається з психологів, соціальних працівників та соціальних педагогів. Оздоровчі послуги, індивідуальне консультування, заняття арт-терапії, іпотерапії сприяють фізичному та психологічному відновленню. Після завершення курсу в територіальних громадах продовжується індивідуальний соціальний супровід кожної сім’ї наших ветеранів.

Послугами соціального відновлення вже скористалося 216 осіб. З них 113 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 102 члена сімей осіб з інвалідністю внаслідок війни та 1 особа, яка забезпечувала супровід особи з інвалідністю I групи. На оздоровлення залучено 2,1 млн грн з обласного бюджету.