Previous Next

В Опішні провели промотур «Гончарна столиця України в деталях»

Надрукувати

За підтримки Департаменту культури і туризму Полтавської облвійськадміністрації відбувся навчальний промотур новими туристичними обʼєктами в Опішні. У ньому були задіяні учасники Координаційної ради з питань розвитку туризму та курортів при ОВА, музейні працівники, студенти й викладачі вищих навчальних закладів Полтавщини.

Представники туристичної спільноти ознайомилися з опішнянськими обʼєктами, зокрема з побутом та роботою гончарів у музеї малобудищанського гончарства Етносело «Гончарія».

Також оглянули експозицію під відкритим небом у Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішному. Пізнавали історію творчості й майстерності, втілену в унікальних орнаментах Василя Кричевського та його рідних у музеї мистецької родини Кричевських. Власноруч доторкнулися до гончарного мистецтва, створили кахельну плитку та розмальовані тарілі на майстер-класі у просторі «Опішнянська артіль».

«В Опішнянській громаді зосереджено чимало туристичних магнітів, – зауважила директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко. Зокрема наша опішнянська кераміка – це гордість та автентика в кожній деталі. Завдяки місцевій глині, якій придають форму умілі руки майстрів, виходять неймовірні шедеври – куманці, баранчики, макітри, чаші, тарілі. Вони відтворюють естетичні та художні надбання краю».