Previous Next

Для державних службовців провели вебінар щодо публічних закупівель

Надрукувати

У Полтавській ОВА провели вебінар щодо корупційних ризиків під час проведення публічних закупівель в умовах воєнного стану. Участь у заході взяли державні службовці та члени робочої групи «Прозорість і підзвітність».

«Тема публічних закупівель актуальна й важлива. Наразі в суспільстві гостро постав запит: куди та як витрачають бюджетні кошти. Нещодавно на Полтавщині запрацювала робоча група «Прозорість і підзвітність», серед завдань якої моніторинг ефективного використання коштів із державного та місцевих бюджетів, ідентифікація найбільш поширених корупційних ризиків під час проведення закупівель, а також опрацювання механізмів для їх усунення. Тож ми маємо діяти в межах чинного законодавства, реагувати на запити суспільства й ефективно здійснювати контроль за належним використанням коштів», – наголосив перший заступник начальника ОВА Богдан Корольчук.
На заході присутніх ознайомили з нововведеннями, передбаченими в Законі України «Про публічні закупівлі».
Уповноважена особа з питань публічних закупівель Олександра Павленко зауважила, що більшість запитань до замовників виникає саме по закупівлях, які проводять без аукціонів. Також акцентували увагу, що замовники мають дотримуватися принципів конкурентоспроможності, максимальної економії грошей та прозорості їх використання. Намагатися всі торги переводити на площину електронних майданчиків.