Полтавцям нагадали правила безпеки під час встановлення новорічних ялинок

Надрукувати

Про дотримання при встановленні новорічних ялинок низки правил, що стосуються пожежної безпеки, розповів заступник начальника управління – начальник відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Полтавській області Володимир Сліпець під час брифінгу в офіційному медіацентрі.

«На території області цьогоріч виникло 2186 пожеж, на яких загинули 63 людини, з них дві дитини. Під час новорічних свят збільшується кількість пожеж від неправильно встановлених ялинок і використання несертифікованих гірлянд, – сказав Володимир Сліпець. – Ігнорування правил безпеки часто призводить до негативних наслідків. Для того щоб уникнути небезпечних подій, варто дотримуватися певних правил».
Володимир Сліпець зауважив, що ялинки треба встановлювати на стійкій основі, подалі від меблів, радіаторів, камінів та інших обігріваючих пристроїв. Безпечна відстань – не менше 1 метра. Гірлянди мають бути промислового виробництва, без пошкодженої ізоляції. Не можна залишати підсвічену ялинку без нагляду й користуватися бенгальськими вогнями чи будь-якими джерелами відкритого вогню поблизу новорічного дерева.
Заборонено використовувати салюти, феєрверки й петарди.
У разі виникнення пожежі потрібно телефонувати за номером 101.