Previous Next

Влада і бізнес спільно напрацьовують шляхи стимулювання інвестиційної привабливості Полтавщини

Надрукувати

Шляхи підвищення інвестиційної привабливості й підтримки бізнесу на Полтавщині під час війни окреслили на засіданні за круглим столом приватні підприємці та представники обласної влади.

«Малий і середній бізнес для Полтавщини – це робочі місця, сплата податків, розвиток громад. На 2024 рік маємо чимало ініціатив для розвитку і підтримки бізнесу в області. Особливу увагу приділяємо інвестиційним проєктам, зокрема міжнародним. Спільними зусиллями зможемо досягти значних позитивних результатів», – зазначив заступник начальника ОВА Володимир Василенко.

«В Україні є позитивні приклади створення привабливих умов у громадах для ведення бізнесу. Полтавщина повинна вивчати їхній досвід та брати його на озброєння. Бо запит на підтримку бізнесу, зокрема релокованого, залишається», – зауважив перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко.

Ініціатором заходу стала компанія «Аврора». 

«У той час коли ЗСУ боронять нас від російського агресора, маємо докладати зусиль, щоб підтримувати економіку країни. Ми сприяємо місцевому виробництву та місцевому підприємництву. Ділимося позитивним досвідом. Хочемо почути колег та налагодити конструктивний діалог із владою», – сказав головний виконавчий директор компанії «Аврора» Тарас Панасенко.

Підприємці області на засіданні обговорили перспективи подальшої співпраці й окреслили кроки залучення в регіон ресурсів та інвестицій.