Україна виконує 4 додаткові рекомендації Єврокомісії, необхідні для початку переговорів про вступ до ЄС

Надрукувати

Йдеться про ухвалення законопроєктів: про посилення спроможності НАБУ, щодо національних меншин, лобіювання та розширення можливостей НАЗК.

Навіть попри війну Україна рухається до членства в ЄС безпрецедентно швидкими кроками. Фінальне рішення щодо початку офіційних переговорів очікуємо вже в грудні.

Європейська комісія надала 4 додаткові рекомендації у Пакеті Розширення ЄС від 8 листопада 2023 року, як подальше виконання 7 рекомендацій, наданих у червні 2022 р.

Додаткові рекомендації – передумова для затвердження переговорної рамки з Україною, термін виконання – до березня 2024 р.

Перше – ухвалення урядового законопроєкту про збільшення штатної чисельності НАБУ: ухвалено у другому читанні.

Друге – виключення із закону про запобігання корупції положень, які обмежують повноваження НАЗК щодо здійснення перевірок: ухвалено у другому читанні.

Третє – ухвалення закону(ів) для втілення рекомендації Венеційської комісії щодо законів про національні меншини, про державну мову, медіа та освіту: підготовлено відповідний законопроєкт, проведені підтримав відповідний консультації із представниками громадських організацій національних меншин, законопроект прийнято в цілому.

Четверте – ухвалення закону про лобіювання за європейськими стандартами: Уряд підтримав відповідний законопроект.

Уряд онлайн