Previous Next

У Полтавській громаді проводять воркшоп із планування відновлення громад та територій

Надрукувати

Представники 11 областей зібралися на триденний воркшоп «Планування спільних заходів з відновлення та розвитку пілотних громад та територій» у Полтавській громаді. Захід організований Програмою ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

На воркшопі учасники разом із менторами й експертами з різних галузей обговорюють здобутки та практичні кейси, які напрацьовані протягом 2022-2023 років на території цільових областей.

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут презентував основні здобутки Полтавщини в різних галузях. Окреслив співпрацю регіону з міжнародними партнерами щодо реалізації проєктів за їх підтримки. Це ініціативи з впровадження реформ децентралізації, соціальної інфраструктури, підтримки внутрішньо переміщених осіб, енергоефективності, охорони здоров’я, поліпшення якості надання послуг населенню, економічного розвитку, безпеки та цивільного захисту, ветеранської політики.

Володимир Когут зауважив, що ПРООН є надійним партнером Полтавської області в реалізації проєктів із розвитку ще з 2008 року.

«У межах співпраці з ПРООН цьогоріч реалізували кілька ініціатив. Так, ЦНАПам передали 172 сканери для ID-карток, громадам – чотири автомобілі для надання соціальних послуг. Створили Центр громадського здоров’я та відновлення у приміщенні Миргородської лікарні інтенсивного лікування. Провели низку навчань і тренінгів», – сказав Володимир Когут.

За його словами, також в області розпочав роботу проєкт «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні». До нього долучилися 10 територіальних громад та Полтавська облвійськадміністрація.

Крім того, учасники заходу визначили потенційні напрями підтримки областей на 2024 рік та частково на 2025-ий, обговорили принципи співпраці в межах впровадження активностей компоненту «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації влади» в цільових областях.

Захід провели в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавської області.