Previous Next

Полтавщина працює над створенням безбар'єрного середовища

Надрукувати

Відбулося підсумкове засідання Ради безбарʼєрності за участі першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Говорили про доступність інфраструктури як необхідності не тільки для людей з інвалідністю, а й для кожної людини. Для всіх, хто прагне жити в толерантному суспільстві.
Тема безбар'єрності також охоплює питання працевлаштування, медичних, освітніх та соціальних послуг. Це обовʼязкова складова кожної сфери життєдіяльності.
«На Полтавщині вже зроблені кроки у впроваджені доступного середовища. Приймальні відділення лікарень та амбулаторії, обласний кардіоцентр, будівля Центру Дія, деякі навчальні заклади, спорткомплекс «Акварена», модульне містечко. Всі ці об'єкти доступні для людей з інвалідністю. Також Полтавщиною курсує інклюзивний приміський електропоїзд», – зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.
Він зауважив, що в області попереду ще багато завдань та ініціатив. При Полтавській ОВА створять регіональну Раду безбарʼєрності для посилення роботи в цьому напрямі.