Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник ОВА Філіп Пронін на брифінгу в офіційному медіацентрі традиційно підбив підсумки тижня.

«Сформована команда Полтавської ОВА. Призначені нові заступники начальника обласної адміністрації – Антон Чубенко й Володимир Когут. Максим Калінін продовжує повноваження заступника начальника. Новим керівником апарату стала Тетяна Рудяк. Потужна команда – ефективна робота для Полтавщини», – зауважив Філіп Пронін.
Серед основних тем тижня – контроль роботи військово-лікарських комісій та унеможливлення корупції.
«Це питання обговорили на нараді разом із керівниками ТЦК області, головними лікарями медзакладів та головами військово-лікарських комісій. Виокремили актуальні напрями роботи для покращення роботи в найближчий час, – розповів Філіп Пронін. – Наше спільне завдання – забезпечити зручний маршрут проходження медогляду за окремою чергою для військовозобовʼязаних. Також у перспективі – визначити відповідального за моніторинг роботи ВЛК. Ці процеси мають бути прозорими та у межах чинного законодавства».
Очільник області поінформував, що цього тижня відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при ОВА.
«Заслухали проміжні результати аналізу представниками СБУ, Нацполіції та Держаудитслужби низки питань. Це системна спільна робота, яка продовжується, – зауважив Філіп Пронін. – У фокус моніторингу цього разу потрапили ремонтні роботи в закладах охорони здоров'я й освіти Полтавської громади. Попередньо спеціалісти заявили про можливі ризики та порушення. Питання ретельно доопрацюють та винесуть на наступне обговорення. Плануємо щотижня проводити засідання робочої групи. Всі закупівлі в області мають бути раціональними та прозорими. Це наш незмінний пріоритет».
Також начальник ОВА розповів про результати зустрічі з Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, ветераном війни Вадимом Свириденком. У фокусі обговорення були основні складові комплексного відновлення наших воїнів.
Філіп Пронін додав, що Полтавщина приділяє багато уваги темі реабілітації захисників та захисниць.
«В області розпочали навчання перші 9 кандидатів у помічники ветерана. Курс підготовки триватиме три тижні. За цей час вони ознайомляться з нормативно-правовою базою, опанують психологічні й комунікативні стратегії в роботі з ветеранами. Майбутніх помічників працевлаштують у сервісні офіси у громадах Полтавщини, – сказав Філіп Пронін. – В області також стартував набір кандидатів для участі у проєкті «Помічник ветерана» у 2024 році. Всі охочі долучитися можуть подавати заяви через інформаційний портал е-Ветеран».
На Полтавщині не припиняють допомагати ЗСУ.
«Цього разу передали п’ять новеньких пікапів. Автівки придбали за рахунок залучення військового ПДФО з бюджету Ланнівської громади. Спрямували понад шість мільйонів гривень. Дякуємо всім, хто підтримує наших захисників та захисниць», – акцентував Філіп Пронін.