Усі закупівлі в області мають бути раціональними та прозорими, – Філіп Пронін

Надрукувати

На засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність» при ОВА заслухали проміжні результати аналізу представниками СБУ, Нацполіції та Держаудитслужби низки питань.

Одне з них стосується закупівлі модульних наземних укриттів для освітніх закладів Мачухівської громади. Як зазначили представники робочої групи, зібрані матеріали свідчать про факти завищення ціни придбаних споруд і порушення строків поставки виробів із відповідною комплектацією для використання. У межах досудового розслідування було проведено низку слідчих дій. Попереду – судово-економічна експертиза.
«На контролі – капремонт приміщень обласного закладу з надання психіатричної допомоги для розміщення ВПО. Держаудитслужба, перевіряючи відповідність цін, порушень не виявила. Водночас фахівці звернули увагу, що існує ризик завищення вартості виконання робіт», – зазначив начальник ОВА Філіп Пронін.
Повернулися й до питання реконструкції будівлі під житло для ВПО у Пришибській громаді. Фахівці БЕБ та Держаудитслужби проведуть аналіз і дадуть оцінку.
У фокус моніторингу потрапили й ремонтні роботи в закладах охорони здоров'я та освіти Полтавської громади. Попередньо спеціалісти заявили про можливі ризики та порушення. Питання ретельно доопрацюють та винесуть на наступне обговорення.
«Покращуємо роботу групи «Прозорість і підзвітність». Долучаємо нових учасників для прийняття ефективних рішень. Всі закупівлі в області мають бути раціональними та прозорими. Це наш незмінний пріоритет», – наголосив Філіп Пронін.
Засідання групи «Прозорість і підзвітність» планують проводити щотижня.