Зміцнюємо й розширюємо наші культурні взаємозв'язки з Литвою, – Філіп Пронін

Надрукувати

Уперше на Полтавщині побував аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Томас Іванаускас.

Разом із почесним консулом Литви в Полтавській області Володимиром Пилипенком вони відвідали обласні мистецькі заклади й Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному. Долучилися до процесу виготовлення глиняного посуду. Фахівці ОВА обговорили з ними перспективи співпраці.

«Зміцнюємо й розширюємо наші культурні взаємозв'язки з Литвою. Найближчим часом плануємо презентувати в обласному центрі виставку одного з литовських художників. Маємо й інші напрацювання. Підписаний протокол про наміри співпраці з муніципалітетом Паневежського району. Співробітництво передбачає обмін художніми колективами, участь у культурних і туристичних проєктах, підвищення кваліфікації галузевих фахівців», – розповів начальник ОВА Філіп Пронін.

У межах співпраці полтавці презентували в Литві колекцію старовинного українського одягу. Підготували мистецький календар, на сторінках якого українці та литовці в національному вбранні й довідки до кожного образу. Цей видавничий проєкт уже презентували на Полтавщині, невдовзі представлять і в Паневежському районі.