Цифрова трансформація громад: новий освітній серіал

Надрукувати

За 2023 рік CDTO ОВА реалізували понад 120 регіональних проєктів, які стосуються цифровізації регіонів. Українські громади дедалі частіше використовують цифрові рішення, що розвивають взаємодію місцевої влади, бізнесу та мешканців. Цифрова трансформація – це основа стратегічного розвитку громад та держави загалом під час війни та в післявоєнний період.

Платформа Дія.Освіта презентує серіал для лідерів цифрової трансформації в громадах, які хочуть розробляти ефективні digital-рішення. Серед ключових тем серіалу – дослідження аудиторій, формування команди, проєктний менеджмент, бюджетування, фандрейзинг, маркетинг та пітчинг проєктів.

«Наша ціль – будувати зручну цифрову державу, у центрі якої – людина. Зміни в державі неможливі без лідерів, які мають чіткий план дій, критично дивляться на проблеми в системі та не бояться ухвалювати важливі рішення. Саме CDTO стали драйверами цифрових змін у державному секторі. Тому ми продовжуємо створювати освітні продукти, щоб допомогти їм навчатися й розвиватися. Новий серіал допоможе CDTO на регіональному рівні впроваджувати державні програми, створювати індивідуальні цифрові рішення та творити культуру цифрової трансформації», – зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Спікери освітнього серіалу – фахівчиня зі стратегічних комунікацій, керівниця платформи WeAreUkraine.info Інга Вишневська, співзасновник і керівник напряму досліджень у ГО «Агенти змін» Юрій Грановський, експерт з електронної демократії та регіональної цифровізації Сергій Карелін.

«Наш досвід співпраці з ІТ-сектором і стартапами допоміг сформувати надзвичайно сучасний освітній курс. Цифрові лідери отримають компетенції, якими володіють ті, хто рушить технологічну сферу. Завдяки цьому серіалу громади зможуть створювати рішення, які конкуруватимуть за ефективністю з найуспішнішими діджитальними продуктами й сервісами», – поділився виконавчий директор SocialBoost Віктор Гурський.

Переглянути освітній серіал можна на платформі Дія.Освіта за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/hromada-4-0

«Ініціатива «Громада 4.0», яку реалізувала організація SocialBoost у співпраці з Мінцифрою та за підтримки U-LEAD, показала велику актуальність теми розробки цифрових проєктів у громадах. Тому ми дуже раді, що всі зацікавлені зможуть мати доступ до напрацьованих матеріалів також на платформі Дія.Освіта. Органи місцевого самоврядування – основа міцної та успішної України. Саме від них залежить надання базових послуг для громадян та бізнесу. За останні два роки повномасштабного вторгнення громади переконливо довели, що від швидкості та якості послуг часто залежить навіть життя громадян. Ми сподіваємося, що за допомогою цього курсу посадовці зможуть розробити проєкти, які сприятимуть відбудові та модернізації громад», –зауважила Марʼяна Семенишин, заступниця керівника Відділу сталого розвитку U-LEAD з Європою.

Освітній серіал створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України міжнародною організацією SocialBoost у межах проєкту «Громада 4.0» за підтримки Європейського Союзу і його держав-членів – Німеччини, Польщі, Данії та Словенії для платформи Дія.Освіта. Зміст освітнього серіалу є виключною відповідальністю його авторів та не обов’язково відображає позицію Програми «U-LEAD з Європою», Європейського Союзу і його держав-членів – Німеччини, Польщі, Данії та Словенії.

Міністерство цифрової трансформації України