За два роки реалізації програми «Зелена країна» на Полтавщині висадили понад 22 мільйони сіянців – близько 16 дерев на кожного мешканця області, – Іван Гришко

Надрукувати

Цього року лісогосподарські філії Слобожанського лісового офісу продовжили реалізовувати програму Президента України зі створення лісів «Зелена країна». Загалом протягом останніх двох років на Полтавщині висадили понад 22 мільйони сіянців.

Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі розповів директор Слобожанського лісового офісу ДП «Ліси України» Іван Гришко, підбиваючи підсумки лісокультурної кампанії на Полтавщині у 2023 році.
«Навіть в умовах війни нам вдалося виконати заплановані обсяги з висаджування нових лісових насаджень. Протягом року філії Слобожанського офісу посадили понад вісімнадцять мільйонів сіянців листяних та хвойних порід. Зокрема на території області – більше тринадцяти мільйонів сіянців деревних порід. Найбільше лісу посадили на території Миргородської та Полтавської філій – 4,6 та 4,2 мільйона сіянців відповідно», – зауважив Іван Гришко.
Увесь садивний матеріал філії вирощують самостійно у власних розсадниках.
«Загалом потягом двох років реалізації програми «Зелена країна» на Полтавщині висадили понад двадцять два мільйони сіянців, а це близько шістнадцяти дерев на кожного мешканця області», – розповів Іван Гришко.
Також цього року ДП «Ліси України» спільно з міжнародними партнерами започаткували проєкт Forest Recovery, який має на меті збільшення площі лісового фонду країни та збереження лісів у межах програми «Зелена країна».
«Для його реалізації ми тісно спрацюємо з громадами, – розповів Іван Гришко. – Тергромади області передали п’ятсот п’ятдесят сім гектарів земель під лісорозведення та дев’ятсот два гектари самосійних лісів для збереження. Такі ділянки передають виключно на волонтерських засадах. Дякую за свідому експозицію всім громадам, які це зробили».