Previous Next

Вчителі початкових класів області опановують ігрові та діяльнісні методи навчання

Надрукувати

У Полтавській області проходить підвищення кваліфікації педагогічних працівників «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення».

Навчанням вже охоплено більшість територіальних громад області. Наразі його пройшли понад 1400 освітян. Заплановано, що до весни 2024 року у проєкті візьмуть участь усі учителі початкових класів області. 

Кожен з учителів бере участь в одноденному тренінзі на базі Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського або школи. Навчання проводиться в формі інтерактивного інтенсиву, під час якого педагоги вдосконалюють свої навички роботи, опановують новітні методики, рефлексують. Кожен з учасників офлайн-тренінгу отримує методичні посібники від The LEGO Foundation для подальшого використання в професійній діяльності.

Проєкт реалізується у рамках Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation щодо впровадження ігрових та діяльнісних методів навчання в освітній процес закладів освіти, підтримки відновлення освіти України фундацією LEGO за дієвої підтримки Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА, Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського, органів управління освіти територіальних громад Полтавської області, центрів професійного розвитку педагогічних працівників, закладів загальної середньої освіти.