Полтавщину відвідали представники Литовської Республіки

Надрукувати

Із робочим візитом Полтавську область відвідав аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Томас Іванаускас. Із представниками Департаменту культури і туризму ОВА та Почесним консулом Литви Володимиром Пилипенком обговорили можливі напрями співпраці у сфері культури.

Директор Департаменту культури і туризму облвійськадміністрації Ірина Удовиченко зауважила, що попередньо між сторонами вже підписаний протокол про наміри співпраці між муніципалітетом Паневежеського району Литви та Полтавською ОВА, згідно з яким передбачена реалізація низки спільних проєктів.
«Працюючи в культурній сфері, маємо на меті зацікавити якомога більше людей, максимально популяризувати наші спільні надбання та розвивати нові вектори», – підкреслила Ірина Удовиченко.
У межах робочої зустрічі сторони обговорили подальшу взаємодію щодо спільного проведення тематичних виставок, кінопроєктів, промоції туристичних магнітів, реалізації грантових проєктів, обміну досвідом.
«Полтавщина – культурно багатий регіон. Наша місія – всіляко сприяти двосторонній співпраці та реалізації проєктів, від яких буде користь для всіх», – зауважив Томас Іванаускас.
Також у межах візиту Володимир Пилипенко й Томас Іванаускас оглянули театр ім. М. Гоголя, обласну філармонію та інші культурні локації області.