На Полтавщині планують будувати чотири сміттєпереробні заводи

Надрукувати

В обласній адміністрації відбулося засідання робочої групи з питань управління відходами на Полтавщині. Захід провів перший заступник начальника ОВА Богдан Корольчук.

Члени групи погодили технічне завдання інвестиційного проєкту будівництва сміттєпереробних заводів «Посилення спроможності регіональних та місцевих органів влади для впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів у Полтавській області».
«Ми всі з вами розуміємо суспільний запит щодо формування належної системи управління відходами. Маємо створювати умови для будівництва об’єктів переробки сміття. Це стане першим кроком із виконання й визначення пріоритетних напрямів та заходів у сфері управління відходами області», – сказав директор Департаменту екології та природних ресурсів ОВА Сергій Олейніков.
До розробки технічного завдання залучили представників Єврокомісії. Всі зауваження були відпрацьовані з представниками профільного міністерства, внесені корективи. Згідно з цим технічним завданням залучатимуть інвестиції для будівництва сміттєпереробних заводів на Полтавщині.
Також голови громад, на території яких планують будувати сміттєпереробні заводи, прозвітували про стан виділення земельних ділянок. Це Лубенська, Кременчуцька, Полтавська та Кобеляцька громади.
Сергій Олейніков зауважив, що наступного тижня кожна громада повинна розробити й надати алгоритм дій з оформлення земельних ділянок. Процедура оформлення має бути завершена до травня наступного року, а об’єкти – внесені до Регіонального плану управління відходами.