Президент України нагородив волонтерів із Полтавщини відзнаками «Золоте серце»

Надрукувати

Із нагоди Міжнародного дня волонтера Президент України Володимир Зеленський відзначив волонтерів із Полтавської області.
Указом Президента України №799/2023 (https://www.president.gov.ua/documents/7992023-49113) за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та подолання її наслідків відзнаками «Золоте серце» нагороджені директор Всеукраїнського благодійного фонду допомоги та розвитку «Хелп Груп» Давид Джалагонія, засновниця БО «Благодійний фонд Ірини Каптур» Ірина Каптур, голова громадської організації «Шлях до людей» Марина Шляпіна.

Так, Давид Джалагонія очолює HELPGROUP» із 2013 року. Впродовж цього часу за його сприяння надано допомогу в лікуванні тяжкохворим дітям на суму понад 8 млн грн; дитячим будинкам Зіньківської, Новосанжарської, Михайлівської громад – побутовою технікою, ремонтними роботами, одягом, засобами гігієни й подарунками для вихованців. Окрім того, з 2019 року родинам, які виховують дітей з інвалідністю, на базі центру реабілітації «Кортекс» надають послуги психологів, логопедів та педагогів.
Також за сприяння очільника «HELPGROUP» медзаклади Полтавської області отримали необхідне обладнання. Зокрема під час боротьби з COVID-19 закупили прилади для лікарень, медичні та дезінфікуючі засоби на суму понад 6 млн грн.
Від початку повномасштабного вторгнення ВБФ «HELPGROUP» займається сприянням та підтримкою внутрішньо переміщених осіб, громадських об’єднань, а також цивільного населення. Торік підтримкою фонду скористалися понад 450 000 людей.
У 2023 році для Полтавської, Сумської та Харківської областей за сприяння «HELPGROUP» надано понад 500 тонн гуманітарної допомоги, фінансової для переселенців – на 17 млн гривень. Психологічною підтримкою скористалися 5000 людей. На постійній основі надають допомогу ЗСУ: продукти харчування, медичні та гігієнічні засоби, солодощі, каву та чай. Також закупили й передали дрони, генератори та інші пристрої.

БО «БФ Ірини Каптур» з 2014 року й донині активно допомагає військовим запчастинами, амуніцією, ремонтом автомобілів, захисними костюмами, антимоскітними сітками, білизною, плащами-палатками, продуктами харчування, турнікетами, кровоспинними медичними виробами, ліками при контузіях, інсультах.
Надає підтримку дітям, серед яких діти військових та полеглих захисників, з інвалідністю, сироти, які проживають у безпосередній близькості до фронту, тяжкохворі.
Цього року організація надала підтримку мешканцям Херсонщини після підриву ворогом Каховської ГЕС. Людям передали ліки, надувні човни, рятувальні жилети, засоби для очищення води. Окрім того, фонд забезпечив постачання ліків у Суми, Миколаїв, Краматорськ.

Марина Шляпіна з Кременчука займається допомогою як цивільним, так і військовим. «Її допомога безмежна, про це можна писати і писати», – так відгукуються про її діяльність люди.
Марина Геннадіївна не шкодує ані часу, ані сил для допомоги людям. Ризикуючи, здійснює поїздки в зону бойових дій, допомагає захисникам і захисницям. Незважаючи на щільний графік та зайнятість, пані Марина знаходить час на дозвілля – власноруч виготовляє лялечки, які слугують оберегами й утверджують одвічні українські цінності.