Previous Next

Про безпеку дорожнього руху говорили зі студентами юридичного коледжу

Надрукувати

У межах акції #Quest_tour «Зі студентських аудиторій до кабінетів влади» до Полтавської обласної ради та облвійськадміністрації завітали на зустріч студенти Полтавського фахового коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, щоб ознайомитися з роботою органів державної влади обласного рівня. 

Говорили про повноваження, основи самоврядування, а також обласні програми та проєктні ініціативи.
Серед запрошених спікерів були присутні начальник Управління інфраструктури облвійськадміністрації Світлана Лоскот та інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Полтавській області Руслан Возниця. Вони провели для молоді інтерактивну лекцію про правила безпеки дорожнього руху в зимовий період. Також Світлана Лоскот розповіла про ініціативи, які реалізовують у межах обласної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в області на 2021-2024 роки.

«Акції «Засвітись – будь помітний на дорозі», «Флікер – твій рятівник» були спрямовані на підвищення рівня свідомості населення щодо дотримання правил безпеки дорожнього руху, – зазначила начальник Управління інфраструктури Світлана Лоскот. – Для молоді ці заходи ми проводимо у форматі просвітницьких заходів пояснюємо основні правила безпеки дорожнього руху, надання невідкладної домедичної допомоги, говоримо про порядок дій при виявленні мінно-вибухових предметів, що також дуже важливо знати в період воєнного стану та постійних ракетних обстрілів».
Також, у межах цієї Програми відбувається розповсюдження інформаційних флаєрів-пам’яток і спеціальних світловідбиваючих елементів (так званих «флікерів»), які у форматі браслетів та міні-брелоків можуть використовувати як діти, так і дорослі, щоб стати помітними на дорозі.
Світлана Лоскот наголосила, що безпека дорожнього руху залежить від усіх його учасників. Кожен, чи то водій, чи то пішохід, несе відповідальність як за власну безпеку, так і за безпеку навколишніх.