На Полтавщині розпочали навчання перших кандидатів у помічники ветерана

Надрукувати

У межах проєкту «Рівний з рівним» в області стартувало навчання перших кандидатів у помічники ветерана. Дев'ять людей розпочали заняття в одному з центрів ветеранського розвитку. Про це повідомив начальник Полтавської облвійськадміністрації Філіп Пронін.

«Курс підготовки триватиме три тижні та включатиме шість опорних модулів. Слухачі ознайомляться з нормативно-правовою базою захисту прав ветеранів, отримають знання у галузі їх соціального захисту, реабілітації та професійної адаптації. Опанують психологічні й комунікативні стратегії в роботі з ветеранами», – зауважив Філіп Пронін.
Посади кандидатів у помічники ветеранів запроваджують в області в межах ініціативи Мінветеранів із розбудови системи переходу від військової служби до цивільного життя.
«Після завершення навчання складатимуть комплексний тест і за його результатами отримають відповідний сертифікат. Потім майбутніх помічників ветеранів працевлаштують у сервісні офіси у громадах Полтавщини», – розповів Філіп Пронін.
Також в області стартував набір кандидатів на участь у 2024 році у проєкті «Помічник ветерана», який згодом масштабують на всі територіальні громади нашого регіону. Всі охочі долучитися можуть подавати заяви через інформаційний портал е-Ветеран. (https://eveteran.gov.ua/services/pomichnik-veterana)