До 150-ліття Василя Кричевського видали альбом з орнаментальними композиціями митця

Надрукувати

До 150-літнього ювілею видатного українського митця Василя Кричевського видали альбом «Василь Кричевський: орнаментальні композиції». Це монографічне дослідження візерунків талановитого графіка, упорядником якого є Олександр Савчук.

У книзі-альбомі подано 194 зразки орнаментів митця, виконані упродовж 1920-1951 років. Із них 13 орнаментів із колекції Полтавського краєзнавчого музею. У 2003 році їх до фондів закладу разом з іншими раритетами передала онука майстра Катерина Кричевська-Росандіч.
Дружина художника Євгенія Кричевська згадувала: «Василь Григорович орнаментами займався не постійно, а спорадично. В найтяжчі, неспокійні часи війни або революції він зовсім не міг займатися малюванням або архітектурою, але коли іноді брав у руки олівець або клаптик паперу – він починав виводити орнаменти».
Директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА Ірина Удовиченко подякувала всім, хто долучився до підготовки й видання цього альбому, за професіоналізм та гідну презентацію творчого доробку українського митця.