Ветеранська робота є пріоритетом Коордцентру на Полтавщині

Надрукувати

Координаційний центр підтримки цивільного населення при Полтавській обласній військовій адміністрації успішно функціонує з початку червня 2023 року.

У Полтавській області налагоджено роботу з міжнародними гуманітарними, донорськими організаціями та проєктами міжнародної технічної допомоги. Це працює у форматі обласної координаційної ради донорів. Йдеться, зокрема, про УВКБ ООН, ОСНА, UNICEF, МОМ, USAID, Товариство Червоного Хреста України, Програму ООН із відновлення та розбудови миру тощо.

Завдяки діяльності Коордцентру і профільної робочої групи створено перший в Україні самостійний структурний підрозділ з питань ветеранської політики – Управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та ВПО.

В області відкрито два центри ветеранського розвитку на базі закладів вищої освіти. Крім того, наразі впроваджується адміністративний сервіс «Я – ветеран» у всіх ЦНАПах територіальних громад.

З жовтня 2023 року на Полтавщині реалізується ініціатива з надання безоплатних щотижневих юридичних консультацій військовим, ветеранам та членам їхніх сімей.

Також для ветеранської спільноти в області діють мультифункціональні простори: ветеранські хаби, бізнес-інкубатори тощо.

Корисні посилання для ветеранів, ВПО й інших постраждалих від збройної агресії рф:

  1. Сторінка на порталіПолтавської ОВА.
  2. Сторінка у FacebookКоординаційного центру.
  3. Тематичні Telegram-канали:
  1. Ради ВПО (мапа).
  2. Надавачі соціальних послуг (мапа).

Контакти для звернень громадян:

  1. Гаряча лінія Полтавської ОВА: 0 800 502 230.
  2. Телефон для запису на юридичну консультацію (для ветеранів, військових та членів їхніх сімей): (0532) 56-27-33.