Previous Next

У Полтаві провели семінар-тренінг про публічні закупівлі

Надрукувати

В обласному центрі провели семінар щодо нової редакції закону України «Про публічні закупівлі». Участь у заході взяли близько 60 державних службовці з Полтавської, Харківської та Черкаської областей.

На тренінгу присутніх ознайомили з нововведеннями, передбаченими законопроєктом, який націлений на подальшу адаптацію існуючого закупівельного процесу до правил ЄС.

«Тема публічних закупівель актуальна та важлива, особливо в реаліях сьогодення, коли в нашій країні йде війна. Одним із пріоритетних напрямів нашої роботи – прозорість та ефективність використання коштів державного й місцевих бюджетів, – наголосив директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА Дмитро Мандріков. – Нещодавно у нас в області запрацювала робоча група «Прозорість і підзвітніст», одним із завданням якої є саме моніторинг ефективного використання коштів з державного та місцевого бюджеті, зокрема Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, місцевих бюджетів, грантових програм».

Захід провели за підтримки Проєкту технічної допомоги Європейського Союзу «Підтримка реформи публічних закупівель в Україні» та Міністерства економіки України.