Previous Next

На Полтавщині ветерани війни отримують якісні медичні послуги

Надрукувати

Питання надання медпослуг ветеранам війни Полтавською обласною клінічною лікарнею імені М.В. Скліфосовського розглянули на засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при ОВА. Медичну допомогу їм надають у профільних стаціонарних відділеннях і центрі «Ветеран». 

На базі обласної лікарні створений Центр психологічної реабілітації, де працюють дві мультидисциплінарні команди. Вони проводять психосоціальні реабілітаційні роботи з ветеранами й військовослужбовцями. Під час реабілітації застосовують групові та індивідуальні форми роботи.

«В області витримують баланс із надання медичних послуг ветеранам війни, людям з інвалідністю внаслідок війни, членам родин загиблих. Це вкрай потрібно. Заклади охорони здоров’я не тільки надають медичну допомогу, а поступово переходять до сучасної реабілітації», – наголосив директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Віктор Лисак.

Члени координаційної ради також звернулися до обласної влади з проханням посприяти у вирішенні питання встановлення в Полтавському музеї важкої бомбардувальної авіації – філії Національного військово-історичного музею України додаткових конструкцій для розміщення на них меморіальних відомостей про загиблих полтавців на російсько-українській війні в 2022-2023 роках.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторія Пилипенко передала голові громадської організації «Спілка учасників АТО Решетилівщини» Олегу Мотузку пам’ятний знак 116-ї окремої бригади територіальної оборони, яким нагороджено волонтера Ігоря Біленького.