Previous Next

На Полтавщині більшість доріг – у проїжджому стані

Надрукувати

26 та 27 листопада спецтехніка, яка обслуговує дороги державного та місцевого значення взимку, працювала в режимі чергування.

Загалом під час негоди на автошляхах було залучено майже 200 одиниць техніки, зокрема піскорозкидачі, трактори та грейдери. Для обробки дорожнього покриття використали понад дві тисячі тонн протиожеледної суміші.

Проблемні питання, які виникли під час подолання наслідків негоди, обговорили начальники РВА та представники профільних структурних підрозділів і служб на нараді, яку провів заступник начальника ОВА Максим Калінін.

«Забезпечити якісний проїзд автошляхами області – наш обов’язок і відповідальність кожного керівника особисто. Під час негоди ми побачили, що є певні проблемні питання, які потрібно доопрацювати. Тож повинна бути скоординована робота всіх служб», – заважив Максим Калінін.

За інформацією керівників РВА, в  Лубенському районі дороги – в проїжджому стані, були затори на автошляху поблизу Пирятина, які відразу ліквідували. У Миргородському районі автошляхи прочищені, проблемною залишається ділянка автотраси від Миргорода до Комишні в бік Гадяча. Там виник затор та потребує розчищення. До кінця дня туди виїдуть підрядники і розчистять дорогу. В Полтавському районі проблемною була ділянка дороги в бік Зінькова, наразі питання вирішили. Уваги потребують ділянки автошляхів Кременчук – Семенівка та Кременчук – Липове. Через значний сніг та перемети деякі відрізки були в непроїжджому стані. Наразі там уже працюють снігоприбиральні машини.