Полтавщина готується реагувати на негоду

Надрукувати

На засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій погодили низку рішень, щодо оперативного та якісного реагування на погіршення погоди.

«У кількох областях України, зокрема й в Полтавській, очікується погіршення погодних умов. Вони можуть призвести до порушення електропостачання й ускладнення роботи комунальних служб, обмеження руху на окремих ділянках доріг. Всі служби мають максимально оперативно та якісно відреагувати на ситуацію і працювати злагоджено. Особлива увага – на безпеку дорожнього руху та розчищення автошляхів від снігу», – зауважив заступник начальника ОВА Максим Калінін.

Як повідомив начальник обласного центру з гідрометеорології Ігор Замирайло, на Полтавщині очікують сильний мокрий сніг та дощ після обіду 26 листопада.

«У зв’язку з виходом на територію Полтавщини активного циклону передбачається мокрий сніг, дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь на дорогах – ожеледиця. Пориви вітру місцями досягатимуть 25 м/с. Температура повітря від 1 морозу до 4 тепла. У понеділок, 27 листопада, очікуються хуртовини, замети, утворення снігового покриву 15-25 см. Це стосується західної частини області». Температура протягом доби 3-8 морозу», – сказав Ігор Замирайло.

Заступник начальника ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Гришанін зауважив, що кожного дня на цілодобовому чергуванні перебуватимуть 265 рятувальників та понад 80 одиниць техніки.

«За потреби з резерву буде виведено ще понад 200 людей та 137 машин. У разі утворення  транспортних заторів до роботи готові 60 автомобілів підвищеної прохідності, два тягачі, 10 колісних шасі, 5 одиниць інженерної техніки, кран та екскаватор. Техніку залучатимуть на місцевих дорогах за потреби», – зауважив Володимир Гришанін.

На автошляхах у посиленому режимі працюватимуть снігоочисна техніка та всі відповідні служби.

Заступник начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області Анатолій М’ягкохліб поінформував, що з 20 години 26 листопада на чергування виходять 54 комплексних дорожніх машин, які посипатимуть автошляхи  протиожеледною сумішшю, 21 навантажувач та чергуватиме 21 працівник дорожньої служби.

«На основні дороги області державного значення виїдуть 6 екіпажів, які контролюватимуть підрядників. Основне наше завдання – забезпечити проїзд дорогами, якими рухається транзитний транспорт. Це Київ – Харків – Довжанський, Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка,  Полтава – Олександрія, Хорол – Семенівка – Кременчук», – сказав Анатолій М’ягкохліб.  

В.о. директора ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Михайло Суржко зауважив, що у період негоди до робіт буде залучено 15 виконавців та 229 одиниць техніки.

«Із 20 години 26 листопада будуть працювати 85 розкидачів, автогрейдери, бульдозери, навантажувачі. Посипковим матеріалом забезпечені. Звертаємося до громад, щоб посилили інформування водіїв, і щоб ті за можливості не виїжджали 26-27 листопада на дороги», – сказав Михайло Суржко.

За інформацією в.о. секретаря Полтавської міської ради Катерини Ямщикової, в місті працює служба 1580, яка комунікує з усіх проблемних питань розчистки доріг громади.

«Придбано 2,5 тисячі тонн солі та 4,8 тонни піску. Активно завозимо суміш на базі КТП. На повне чергування вийдуть 5 комбінованих дорожніх машин, 11 тракторів, 17 відвалів, 425 осіб, залучено 6 комунальних підприємств», – сказала Катерина Ямщикова. 

На період погіршення погодних умов буде збільшено кількість патрулів для регулювання дорожнього руху та гарантування безпеки на автошляхах.

Нагадаємо, в  разі ускладнення руху й заторів звертайтеся до диспетчерських служб, вони цілодобово функціонують: 0674006080 (державні дороги), 0500150233 (місцеві дороги).