Філіп Пронін розповів про результати діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність»

Надрукувати

На Полтавщині посилюють протидію корупції та дезінформації на всіх рівнях. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, підбиваючи підсумки тижня.

«Прозорість діяльності органів виконавчої влади – один із пріоритетів, особливо в питаннях використання бюджетних коштів, – зауважив Філіп Пронін. – Після опрацювання документів Полтавською ОВА, теруправлінням Бюро економічної безпеки та управлінням Держаудитслужби була відмінена непрозора процедура закупівель на 102 млн грн. Як результат – підписаний раніше договір на виконання капремонту однієї з будівель у Зінькові розірваний».

На засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність» заслухали представників Глобинської та Нехворощанської громад щодо уточнення технічних та якісних характеристик предметів закупівель капремонту й реконструкції житла для ВПО. Акцентували на перегляді вартості виконання робіт. Після того, як питання двічі розглянула група «Прозорість і підзвітність», підрядник вийшов із пропозицією знизити вартість, щоб зекономити бюджетні кошти та спрямувати їх на більш важливі потреби.

Філіп Пронін також розповів, що на черговому засіданні групи розглянуть матеріали щодо проєктів, на реалізацію яких спрямовані кошти з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Начальник ОВА додав, що здійснюють аналіз обґрунтованості тарифів на проїзд у громадському транспорті. Провели перемовини з підприємцями. У результаті з першого грудня на чотирьох міжміських маршрутах в області знизиться вартість проїзду. «Полтава-Кременчук» і «Полтава-Миргород» – на 10 гривень, «Полтава-Лубни» – на 15 гривень, «Полтава-Лохвиця» – на 16 грн.

«Важливо спільно докладати зусиль, аби в складні для країни часи люди відчували підтримку. Продовжуємо працювати над цим питанням. Закликаємо перевізників ставати соціально відповідальним бізнесом і знижувати вартість проїзду», – додав Філіп Пронін.

Крім того, розповів, що ОВА підписала меморандум про співпрацю з компанією «Ю-Контрол». Завдяки цій співпраці 30 співробітників ПОВА пройдуть безкоштовні тренінги та навчаться працювати з сервісами відкритих даних й аналітичними системами.