Громади Полтавщини працюють над модернізацією системи оповіщення

Надрукувати

60 громад області та Лубенська, Полтавська, Миргородська райвійськадміністрації мають положення про створення нової системи оповіщення. У Кременцуцькій РВА положення перебуває на погодженні в органах юстиції. Система оповіщення регіону побудована ще у 1980-х роках.

Модернізують територіальні автоматизовані системи централізованого оповіщення (ТАСЦО) згідно з регіональною Програмою захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню на 2021-2027 роки. Документом передбачене фінансування заходів з її утримання.

Саме місцева система оповіщення створена тільки у Горішньоплавнівській громаді.

Як повідомив директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Чалий, проєктну документацію на створення МАСЦО виготовили 18 територіальних громад. 12 громад замовили її виготовлення. РВА та територіальним громадам фахівці Департаменту надають організаційно-методичні рекомендації щодо МАСЦО, обговорюють питання щодо їх побудови.

Відповідно до Програми територіальним громадам області запропоновано співфінансування робіт із побудови МАСЦО на умовах 50 відсотків з обласного бюджету і 50 відсотків із місцевого.

За планом роботи з побудови та реконструкції системи оповіщення на Полтавщині мають завершити до кінця 2024-го.