Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Наприкінці тижня Філіп Пронін на брифінгу підбив підсумки роботи обласної військової адміністрації.

Зазначив, що Полтавщина продовжує підтримувати Сили оборони. Передали чергову масштабну партію допомоги захисникам. Чотири автівки, три човни, портативні електростанції, п'ять дронів, а також по 20 рацій та обігрівачів. Усе це придбали за рахунок обласного бюджету. Ще 10 ударних дронів і один човен придбав соціально відповідальний бізнес. Один квадрокоптер передав волонтер.

«Згуртовано працюємо над вирішенням актуальних потреб нашого війська. Від себе дякую кожному, хто допомагає й підтримує захисників і захисниць», – сказав Філіп Пронін.

У День Гідності та Свободи, 10-ту річницю Революції Гідності вшанували пам'ять тих, хто віддав життя за Україну. Поклали квіти до підніжжя меморіальних знаків Героїв Небесної Сотні та полеглим учасникам АТО.

У межах робочого візиту до Кременчуцького району очільник області відвідав заклади освіти, медицини та підприємства. Зокрема, побував у перинатальному центрі в Кременчуці.

«Полтавщину цього тижня сколихнула історія про залишене на смітнику немовля. Ми як обласна влада мусили негайно опрацювати це питання і зробити все, аби хоча б мінімізувати аналогічні випадки. Тому в прискореному режимі працюємо над тим, щоб в області зʼявилися «вікна життя». Перше таке «віконце» плануємо відкрити вже 28 листопада на базі обласної лікарні, – розповів Філіп Пронін. – Мав нагоду відвідати перинатальний центр, в якому нині перебуває дитина. Завдяки медикам хлопчик живий-здоровий та забезпечений усім необхідним».

Очільник ПОВА продовжує проводити зустрічі з представниками різних сфер економіки Полтавщини. Цього тижня поспілкувався з представниками соціально відповідального бізнесу. Основна тема – розвиток бізнес-осередку області та можливість подальшої взаємодії.

Також мав продуктивну дискусію з представником аграріїв щодо питань галузі сільського господарства регіону. Обговорили важливість та необхідність прозорого ринку землі й механізм купівлі-продажу в умовах воєнного часу.

Філіп Пронін додав, що на Полтавщині активно розвивається спорт. Обласний центр уперше прийняв чемпіонат України з греко-римської боротьби серед дорослих. Для участі у змаганнях приїхали 160 спортсменів із 17 регіонів. Наші борці за підсумками поєдинків здобули три медалі.