На засіданні Державної комісії ТЕБ та НС обговорили алгоритм реагування на ускладнення погодних умов

Надрукувати

24 листопада в онлайн-форматі відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Його провели  у зв’язку  з впливом активного циклону в Україні.

За інформацією директора Українського гідрометеорологічного центру Миколи Кульбіди, в Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях прогнозують сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях – мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, на дорогах – ожеледиця.

«Можливий приріст снігового покриву в перерахованих областях – до 20-30 см, місцями – 40-50 см. Також очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах – ожеледиця, – сказав Микола Кульбіда. – Ще одна загроза – це посилення швидкості вітру 17-22 м/с. Такі пориви спостерігатимуться в центральних та східних регіонах».

Як наголосив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук, усі територіальні підсистеми в цих регіонах потрібно перевести в режим підвищеної готовності. Має бути чітка комунікація між областями. В готовність має бути переведена вся снігоприбиральна техніка.

«Потрібно в областях, де очікується ускладнення погодних умов, організувати цілодобову роботу штабів для координації дій органів управління і сил цивільного захисту, підприємств, установ та організацій на регіональному і місцевому рівнях. Вони мають запрацювати зранку в неділю», – наголосив Володимир Демчук.

За інформацією обласного центру з гідрометеорології, 26 листопада на Полтавщині прогнозують сильний мокрий сніг, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу, на дорогах – ожеледиця. Пориви вітру 15-20 м/с. Температура протягом доби від 1° морозу до 4° тепла.