У Полтаві презентували виставку «Героїзм і велич Майдану»

Надрукувати

У Полтаві до Дня Гідності та Свободи краєзнавчий музей імені Василя Кричевського презентував виставку «Героїзм і велич Майдану». Захід відбувся в обласній філармонії за сприяння Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА.

Виставка спрямована на утвердження цінностей свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист національних інтересів держави та її європейського вибору.
На виставці глядачам представили артефакти доленосних подій тих років. Серед експонатів – саморобний дерев’яний щит Володимира Пономаренка, яким він захищався від «беркутівців» під час протестних акцій на вулиці Грушевського в Києві. На семикілограмовому щиті майданівець власноруч намалював зображення Божої Матері та Ісуса, поруч із зображенням викарбувані підписи його побратимів.
Глядачам продемонстрували інформаційну дошку з полтавського майдану з агітаційними листівками та різною корисною інформацію для майданівців: розкладом мітингів, правилами поведінки.
Серед експонатів виставки – бруківка, яку активісти Євромайдану використовували в сутичках із силовиками, та гільзи від куль як нагадування про події.
Також на виставці відвідувачі мали змогу переглянути фотосвітлини з полтавського та київського майданів.