Рюкзак безпеки і підтримки для дитини в школу: що покласти?

Надрукувати

Новий шкільний сезон залишив старі виклики для дітей, що повертаються в навчальні заклади – загрози обстрілів і часте перебування в сховищах.

Якщо вдома  батьки чи опікуни розуміють як підтримати дитину, то в школі ваша дитина буде у компанії однолітків та з вчителями, тож важливо, щоб дитина не переживала про те, що вона без своїх важливих дорослих.

Щоб дитині було комфортно під час тривог в школі, батькам варто пояснити їй, що саме буде відбуватись. Відверто проговоріть, що коли дитина буде в школі може лунати сигнал тривоги, проте з нею поруч буде вчителька, яка допоможе їй та її друзям пройти в безпечне місце. Поясніть, що вчителі мають чіткі інструкції як діяти і вони подбають про дитину, а дитині треба чітко дотримуватись інструкцій вчителя/куратора. 

Додатково, радимо вам зібрати рюкзак безпеки, який дитина триматиме в школі і врахувати не тільки базову безпекову складову, а й турботливу.

Матеріал підготовлено в межах впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська

Рюкзак безпеки і підтримки для дитини в школу: що покласти?

Базове наповнення

Базове наповнення

Наповнення для відчуття турботи та комфорту

Наповнення для відчуття турботи та комфорту

 

 

Можливо покласти ще – книгу, pop it тощо. Головне – не сильно велике, щоб наплічник дитини не був важким.