Previous Next

Полтавщина приймає чемпіонат України з греко-римської боротьби

Надрукувати

В обласному центрі проводять чемпіонат України з греко-римської боротьби серед дорослих.

На змагання приїхали 160 спортсменів із 17 областей України. Полтавщину представлять 19 провідних борців.
Привітав учасників змагань начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.
«У кожного учасника нинішніх змагань своя історія. Моя починалася з одного тренування в день. Коли вже їхав на збори, то кількість тренувань зросла до трьох. Мій успіх – це також заслуга батьків та тренерів, які мені допомагали впевнено йти до мети, – сказав Філіп Пронін. – Бажаю кожному спортсмену на змаганнях проявити силу духу. Сподіваюся, що кожен досягне своєї мети».
Начальник ОВА вручив сертифікати спортсменам:
Жану Беленюку – за 3 місце на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби;
Ірфану Мірзоєву – за 2 місце на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби серед чоловіків до 23 років.
«Для мене велика честь бути в цьому залі. У цей складний для всієї країни час, коли триває війна, ми виборюємо нашу територіальну цілісність та незалежність, у нас є змога проводити такі заходи. Дякую організаторам за можливість провести цей чемпіонат України з греко-римської боротьби. Також завдяки нашим Збройним силам ми можемо брати участь у різних змаганнях та прославляти Україну на міжнародній арені», – сказав Жан Беленюк.
На турнір, окрім учасників, приїхали начальники Рівненської та Дніпропетровської ОВА Віталій Коваль і Сергій Лисак, президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.
«Для кожного спортсмена це певний старт та оцінка своїх можливостей, – сказав Вадим Гутцайт. – У вашому регіоні я побачив, яку увагу приділяють спорту. Сподіваюся, що скоро ми почуємо імена нових чемпіонів із Полтавщини».
Чемпіонат є відбірковим. Переможці змагатимуться на міжнародних аренах за здобуття ліцензій для України на участь в Олімпійських іграх-2024 у Парижі.