Previous Next

Підприємиця з Донеччини скористалася програмами підтримки релокованого бізнесу та відновила власну справу на Полтавщині

Надрукувати

Підприємиця Інна Геєць до початку повномасштабного вторгнення жила і працювала у місті Краматорськ Донецької області. Війна внесла корективи в її підприємницьку діяльність. Попри війну Інна Володимирівна продовжила власну справу на Полтавщині, скориставшись низкою програм підтримки ВПО та релокованого бізнесу.

«Моя історія підприємництва розпочалася ще у 1995 році зі швейної майстерні у власній квартирі та магазинчика на місцевому ринку, де реалізовувалася власноруч пошита продукція, – розповідає Інна Геєць. – Згодом було створене підприємство з виробництва одягу повного циклу – від розробки дизайну до пакування готового виробу».
Почалася плідна співпраця з українськими торговельними мережами. У 2019 році збільшилася кількість постійних замовників та з’явилась економічна доцільність у масштабуванні бізнесу.
«На кінець 2021 року кількість найманих працівників становила вісімнадцять людей. Щомісяця виготовляли від 2000 до 3000 швейних виробів. Але, на жаль, із початком повномасштабної війни підприємство повністю зупинило економічну діяльність», – пригадує Інна Гаєць.
Скориставшись державною програмою релокації бізнесу, в червні 2022 року підприємство перемістилося до Полтави.
«Також ми отримали вкрай важливу підтримку від місцевої влади, скориставшись Комплексною програмою підтримки внутрішньо переміщених осіб на період 2023-2024 років. Ідеться про відшкодування частини вартості обладнання, необхідного для здійснення господарської діяльності, комунальних послуг та орендної плати приміщення, – говорить Інна Гаєць. – Почалася робота з відновлення виробничих потужностей та створення нових робочих місць».
На підприємстві вже працюють шість робітників, чотири з яких – внутрішньо переміщені особи.