Previous Next

В області готуються до проведення військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Надрукувати

 

У Полтаві відбувся обласний семінар організаторів І етапу (районного, міського, ОТГ)  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Понад 60 освітян взяли участь у заході.

Директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Комісар розповів про минулорічні результати гри та плани на нинішній рік.

«Такі семінари ми організовуємо традиційно, кожного березня, напередодні проведення районних, міських, в ОТГ етапів гри «Сокіл» («Джура»). Розглянули нормативні документи, якими користуються організатори під час проведення цих етапів, підготовки команд освітніх закладів до участі як у районних етапах, так і в обласних. Минулого року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №845 від 17 жовтня 2018 року, якою затвердив нове положення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Нині ми розглядаємо зміни до нього та  враховуємо їх у роботі, при організації проведення заходів гри», – розповів Станіслав Комісар.

З кожним роком на Полтавщині кількість роїв гри «Сокіл» («Джура») збільшується. За словами Станіслава Комісара, наразі їх 257 роїв. Відповідно до цьогорічних змін формуватимуть курені і в освітніх закладах. Курінь – це утворення декількох роїв. До гри залучатимуть учнівську молодь різних вікових категорій: школярі 15-17 років – молоді козаки, хлопці і дівчата до 14 років – це джури, а новаки, або козачата – діти від 6 до 10 років.