Previous Next

Обговорили утримання та збереження полезахисних лісових смуг

Надрукувати

Відбувся онлайн семінар-практикум на тему «Організація роботи ОМС щодо утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення». Захід організували Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» спільно з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації.

Семінар зібрав понад 400 учасників із 11 областей України, у тому числі 26 громад Полтавської області. Представники органів місцевого самоврядування, заступники голів сільських, селищних, міських рад, керівники виконавчих органів, до повноважень яких віднесено управління земельними ресурсами, представники юридичних служб, спеціалісти землевпорядники ознайомилися з практикою реалізації повноважень у сфері управління землями під полезахисними лісовими смугами.

У межах семінару учасники ознайомилися з актуальністю збереження та відновлення лісосмуг для забезпечення родючості ґрунтів та продовольчої безпеки. Правовий статус земельних ділянок під полезахисними лісовими смугами та особливості розпорядження ними. Організація роботи Комісії з обстеження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення.

 

Департамент агропромислового розвитку ПОВА