10 роботодавців Полтавщини отримали компенсацію за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

Надрукувати

Полтавщина – лідер в Україні з реалізації програми фінансової підтримки роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю й облаштовують для них робочі місця.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Уже маємо 10 таких прикладів у Полтавській, Новосанжарській, Кобеляцькій, Зіньківській, Чутівській, Лубенській, Гадяцькій та Гребінківській громадах. Ці підприємства отримали компенсацію на суму 417,4 тис. грн», – розповів Філіп Пронін.

За його словами, служба зайнятості відшкодовує облаштування робочого місця особам з інвалідністю I групи до 100,5 тис. грн, особам з інвалідністю II групи – до 67 тис. грн. 

Заявку на відшкодування коштів можна подати до центру зайнятості протягом 90 днів. Компенсують витрати на придбання допоміжних засобів, зокрема меблів, брайлівських клавіатур і портативних пристроїв, комп’ютерів та оргтехніки, підйомних платформ для робочих місць.

За детальною інформацією можна звертатися до найближчого центру зайнятості або контакт-центру Державної служби зайнятості: 0800600288.

Нагадаємо, наприкінці серпня Уряд запровадив програму, за якою роботодавець, що працевлаштував людину з інвалідністю та підготував для неї робоче місце, має можливість отримати компенсацію вартості облаштування такого місця.