10 підприємств отримали компенсації за обласною програмою підтримки ВПО

Надрукувати

На черговому засіданні комісії з визначення одержувачів відшкодування частини вартості обладнання відповідно до Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023-2024 роки погодили відшкодування придбання обладнання для релокованого бізнесу.

Козина ферма, яка розташована в Миргородському районі та займається виготовленням сирів, отримає 36 тис. грн. Для покращення процесу виробництва планують придбати сучасне устаткування.

Також на засіданні підбили підсумки виконання програми.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ПОВА Дмитро Мандріков зазначив, що цьогоріч відшкодовано частину вартості закупленого обладнання, необхідного для здійснення підприємницької діяльності, 11 суб’єктам господарювання на загальну суму 1,5 млн грн.

«Сфери діяльності підприємців дуже різноманітні: надання послуг громадського харчування, виробництво продуктів (переробка молока, виробництво масла та сиру), послуги салонів краси, пошив одягу, техобслуговування автотранспортних засобів та освітні послуги», – сказав Дмитро Мандріков.

За іншим напрямом Програми, щодо відшкодування вартості комунальних послуг та орендної плати, 9 підприємців отримали позитивне рішення. До кінця року вони зможуть одержати відшкодування на суму 1 млн грн, зокрема за орендну плату 387 тис. грн.