Previous Next

Аграрії та керівництво області обговорили актуальні питання за круглим столом

Надрукувати

В обласному центрі керівництво області, очільники аграрних підприємств та фермерських господарств, представники бізнесу, податкової, профільного департаменту ОВА і народні депутати обговорили актуальні питання агропромислового комплексу Полтавщини.

Зокрема йшлося про земельні відносини, сплату податків, прозорий продаж зерна, розвиток тваринництва і рослинництва, садівництва, меліорації, законодавчі напрацювання на рівні держави, які стосуються використання землі.

Начальник ОВА Філіп Пронін зауважив, що Полтавщина має потужний агропромисловий комплекс, який не зупинив роботу навіть в умовах повномасштабної війни. Щоб досягти успіху в галузі сільського господарства, влада й аграрії мають чути один одного та робити спільні кроки.

«Коли я прийшов працювати в адміністрацію, одним із перших питань, на які звернув увагу, був процес інвентаризації земель. Плануємо впровадити в області пілотний проєкт у цій сфері. Він сприятиме відкритості й ефективному наповненню бюджетів усіх рівнів», – зазначив Філіп Пронін.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова зауважила, що в умовах війни області вдалося мобілізувати до бюджету 46,8 млрд грн. Внесок аграріїв – 8%.

Генеральний директор СТОВ «Воскобійники» Валерій Капленко зауважив, що для аграріїв важливо використовувати землю прозоро та  продавати продукцію за конкурентними цінами.

«Полтавщина завдяки ЗСУ сьогодні не під обстрілами. Тому кожен шмат землі повинен бути оброблений. Вирощений врожай – проданий та заплачені податки», – сказав Валерій Капленко.

На зустрічі зосередилися й на викликах у галузі переробної промисловості. Звернули увагу на епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней та фітосанітарний стан у регіоні.