Лісівники Полтавщини заготовили достатню кількість деревини – дров для жителів вистачить, – Іван Гришко

Надрукувати

Лісогосподарські філії Слобожанського лісового офісу мають достатню кількість лісоматеріалу аби забезпечити жителів області дровами паливними. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини повідомив директор Слобожанського лісового офісу державного підприємства «Ліси України» Іван Гришко. 

«Враховуючи потреби населення минулого року, ми зробили відповідний запас деревини і нині на складах маємо 10 тисяч кубічних метрів дров паливних. До кінця року цей запас збільшимо до близько 40 тисяч загального запасу деревини паливної», – зазначив Іван Гришко.

Ціни на дров'яну продукцію для населення лишилися на рівні минулого року від 570 грн за м³

м'яколистяної породи до 2200 грн за 1 м³ твердої породи вже колотих дров. Вартість дров встановлюються згідно із затвердженим прайсом філії та залежить від породи деревини. А от процедуру купівлі дров значно спростили.

«Щоб людині придбати дрова, потрібно звернутися у найближче лісництво з паспортом та карткою платника податків й укласти договір. Сплатити або передплатити замовлення й звернутися для відвантаження деревини», – розповів Іван Гришко.

На сайті ДП «Ліси України» є сторінка з контактами всіх філій підприємства. Також придбати дрова можна в онлайн-магазині «Дрова Є».

Лісівники Полтавщини з перших днів повномасштабної війни забезпечують деревиною й Збройні Сили України.

«З початку війни для потреб армії було надано 5831 кубічних метрів деревини круглої, 993 пиломатеріалів та 1432 кубічних метрів дров. Використовують лісоматеріали для будівництва укриттів, бліндажів господарських споруд та опалення», – зауважив Іван Гришко.