Стартував другий етап Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху

Надрукувати

Із 13 по 19 листопада 2023 року в Україні пройде другий етап загальнонаціонального Тижня безпеки дорожнього руху. Він продовжить тему 7-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху, присвяченого переосмисленню мобільності та створенню зручних та безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів персональним вело- та електротранспортом.

Також заходи Тижня стосуватимуться актуальних питань з безпеки на транспорті в Україні в умовах воєнного стану.

Зокрема, заплановане проведення:

тематичного круглого столу з онлайн-трансляцією за участю представників профільних державних відомств та структур, фахівців транспортної галузі, громадськості;

міжнародної науково-практичної конференції «Забезпечення безпеки дорожнього руху: глобальні та локальні рішення»;

круглого столу «Актуальні питання з безпеки на транспорті в умовах воєнного стану» для керівників автотранспортних підприємств, представників Департаментів транспортної інфраструктури облдержадміністрацій та територіальних громад;

фіналу VІ Всеукраїнського молодіжного конкурсу фото- та відео робіт національного проєкту «Безпечна країна»;

щорічного єдиного уроку з безпеки дорожнього руху в закладах освіти;

загальнонаціональної благодійної акції зі здачі крові «Здай кров – врятуй життя» та інших.

Загальний план заходів Тижня дорожнього руху (завантажити).

Співорганізатором ініціативи є Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП». З метою якнайширшої популяризації дотримання правил дорожнього руху серед дітей та дорослих та збереження людських життів Фонд пропонує до використання соціальну рекламу (фото, відео) з питань безпечної поведінки дітей у транспорті та на дорогах, які доступні на сайті www.dopomogadtp.com у розділі «Соціальна реклама».

Соціальні відеоролики «Безпечна країна очима дітей» створені дітьми в межах щорічного Всеукраїнського молодіжного конкурсу фото- та відеоробіт «Безпечна країна» та отримали статус соціальної реклами за висновком Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України.

Контент стосується правил безпечного поводження на вулицях та дорогах, пересування транспортом, необхідності використання світловідбивальних елементів у темний час доби.