Рятувальники нагадують про дотримання правил пожежної безпеки

Надрукувати

За статистикою восени та взимку через неправильне поводження з пічним та газовим опаленням, недотримання правил пожежної безпеки в побуті, порушення вимог використання побутових приладів зростає кількість пожеж.

Для безпечного проведення опалювального сезону фахівці ДСНС радять уважно слідкувати за станом та справністю електромережі, виходячи з приміщень не залишати увімкненими телевізори, праски та інші побутові прилади. Не можна вмикати одночасно побутові електроспоживачі великої потужності, курити у ліжку. Варто подбати про стан опалення в оселі та не використовувати старі чи несправні обігрівачі.
Малолітні діти повинні завжди бути під наглядом, не можна їм дозволяти бавитися сірниками.
При виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!
Щодня рятувальники разом з працівниками поліції, соціальними працівниками, представниками підрозділів місцевої пожежної охорони та органів місцевої влади проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу. Крім нагадування правил пожежної безпеки, надзвичайники на прикладі конкретних будинків дають поради як покращити протипожежний стан.


ГУ ДСНС у Полтавській області.