Previous Next

Боротьба з корупцією, готовність області до зими, формування бюджету на 2024 рік – Філіп Пронін поспілкувався з медіа Полтавщини

Надрукувати

В офіційному медіацентрі Полтавщини начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін провів першу пресконференцію для медіа з часу призначення на посаду.

Очільник облвійськадміністрації зазначив, що серед пріоритетів – системна робота з військовими, готовність і захищеність критичної інфраструктури, залучення бізнесу, який зможе наповнювати бюджет, а також соціальні питання.

«У фокусі теж готовність області до опалювального сезону. Маємо забезпечити безперебійну роботу, аби світло, тепло і вода були у всіх мешканців Полтавщини», – додав Філіп Пронін.

Серед пріоритетів роботи він виокремив і прозорість та ефективність використання коштів державного й місцевих бюджетів. Повідомив, що в області запрацювала робоча група «Прозорість і підзвітність». 

«Із початку функціонування групи «Прозорість і підзвітність провели два засідання. Розглянули три перші проєкти, які реалізують із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зокрема це будівництво житла для ВПО. Ми не просто беремо інформацію з інтернету і запитуємо: «Що трапилося?». Ми збираємо інформацію з департаментів та інших джерел, опрацьовуємо її з правоохоронцями і Держаудитслужбою. Будемо висвітлювати конкретні результати», – зазначив Філіп Пронін.

Розповів про те, яким він бачить бюджет області на 2024 рік та його основні видатки.

«Бюджет на наступний рік має фокусуватися на трьох складових: підтримка військових, соціальні питання й розвиток економіки. Маємо реалізовувати ті економічні проєкти, які допоможуть збільшувати наповнення бюджету. Маємо навчитися заробляти й не витрачати кошти на те, що не буде використовуватися. Завдяки цьому будемо самостійними, стабільними та успішними. Якщо не витрачатимемо на соціальні питання, то навіщо ми працюємо, якщо не витрачати на військових, як взагалі ми зможемо протистояти ворогові?» – наголосив Філіп Пронін.

Начальник ОВА зазначив, що зустрічі з медіа проводитимуть регулярно.