На Полтавщині набирає популярності послуга шерингу документів Дія.QR

Надрукувати

Обласна військова адміністрація всебічно сприяє впровадженню послуги шерингу документів Дія.QR на Полтавщині. Про це повідомив т.в.о. начальника Управління цифрової трансформації Полтавської ОВА Іван Біліцький.

«Наразі Дія.QR впроваджено в усіх центрах надання адміністративних послуг, їхніх територіальних підрозділах та віддалених робочих місцях. Також у всіх комунальних медичних закладах, управліннях соціального захисту населення та майже у 60% закладів освіти», – розповів Іван Біліцький.

За його словами, використання Дія.QR – це оптимізація процесу надання послуг, шеринг копій цифрових документів, підтвердження особи за декілька секунд, швидкий пошук документів у базі даних, економія коштів на папір, принтер, зберігання й утилізацію паперових копій.

Для того щоб надіслати копії цифрових документів, потрібно зчитати QR-код сканером кодів у Дії, підтвердити запит на відправлення копій цифрових документів. Запит містить назву, адресу та перелік запитуваних документів. Після підтвердження Дія автоматично сформує чернетку листа з копіями цифрових документів із необхідною адресою. Користувачу потрібно лише натиснути «Надіслати».

Нагадаємо, ця послуга доступна для малого та середнього бізнесу, органів місцевого самоврядування та органів державної влади, закладів освіти й комунальних підприємств, громадських організацій, інших компаній.

Створити QR-код може керівник юридичної особи або ФОП.

Більше інформації про послуги – за посиланням: https://diia.gov.ua/services/diyaqr