Previous Next

Громади Полтавщини вчаться застосовувати інвестиційні інструменти

Надрукувати

Для територіальних громад Полтавщини директорка Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» Віта Рекотова разом із заступницею Світланою Туль провели інтенсив «Інвестиційні паспорти територіальних громад як інструмент відновлення економіки Полтавщини».
Захід відбувся у Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес.

«Залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій в громади є дуже важливим інструментом для економічного та сталого розвитку територій. Інвестиційна діяльність може допомогти створити нові робочі місця, покращити інфраструктуру, забезпечити доступність до інновацій та сприяти загальному розвитку громади», – наголосила Віта Рекотова.
Участь в інтенсиві взяли 35 представників з 32 громад області, які активно працюють над створенням сприятливого інвестиційного клімату та беруть участь у різних проєктах та грантових програмах. Загалом участь в опитуванні щодо необхідності актуалізації інвестиційного паспорта громади взяли 50 з 60 громад області, що свідчить про ефективну комунікацію та співпрацю Агенції з територіальними громадами.

У межах плану заходів діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавської області презентували електронну платформу «Виробники Полтавщини» https://poltavaproducers.com.ua/ , яка створена з метою популяризації продукції та послуг підприємств Полтавської області, розширення ринків збуту та пошуку інвесторів. Платформа була розроблена за підтримки програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яка спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.