Previous Next

Філіп Пронін привітав працівників культури та майстрів народного мистецтва з нагоди професійного свята

Надрукувати

Напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін і перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко привітали та відзначили кращих працівників культури та майстрів народного мистецтва області.

«Сьогодні вся Україна об’єдналася навколо спільної мети – боротьби за вільне майбутнє. Наша моральна, етична та духовна перевага над ворогом втілена у культурній ідентичності, яка дає нам сили згуртуватися і підтримувати один одного. Ми вкотре переконалися у важливості культури. Крім підтримки наших захисників і захисниць у госпіталях, їхніх родин, внутрішньо переміщених осіб, фахівці креативних індустрій змінили свою професію та пішли до лав ЗСУ, зробили своїм щоденним обов’язком волонтерство, почали активно донатити на потреби армії. Культура стала ще одним інструментом міжнародної співпраці. Протягом 2023 року нашими партнерами стали представники Німеччини, Литви, Польщі», – зауважив Філіп Пронін.

Олександр Лемешко зауважив, що нині за сприяння Департаменту культури і туризму ОВА проводять заходи не лише в області, країні, а й за кордоном. Реалізовують соціальні проєкти. Кожна громада має особливий творчий колектив, який виконує свою місію.

«Від депутатського корпусу облради висловлюю слова вдячності всім, хто у нинішніх надскладних умовах дарує нам позитивні емоції. Театр, філармонія та симфонічний оркестр тримають творчий фронт. Особливо у перші дні війни наші творчі колективи проводили концерти, зокрема для переселенців. Це було складно, адже всі були в пригніченому стані. І вже тоді ми розуміли, що на цих людей покладається певна реабілітаційна функція, – наголосив Олександр Лемешко. – Зі свого боку обласна влада допомагатиме в матеріально-технічному забезпеченні. Разом робимо все для України, Полтавщини, ЗСУ та перемоги».

Працівників культури та майстрів народного мистецтва Полтавщини нагородили почесними грамотами Полтавської обласної військової адміністрації, Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА, подяками та почесними грамотами Полтавської обласної ради.