Підприємці Полтавщини активно користуються регіональними та державними програмами підтримки бізнесу

Надрукувати

На Полтавщині ефективно діють регіональні та державні програми підтримки бізнесу. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА Дмитро Мандріков. 

На регіональному рівні за кошти Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб відбувається підтримка релокованого бізнесу.

«В області здійснюється відшкодування витрат за оренду приміщення та оплату комунальних послуг за умови реєстрації внутрішньо переміщеної особи як суб’єкта господарювання на території Полтавської області та сплати ним податків до бюджетів. На цей напрям бюджетом Програми передбачено 2 млн грн, – зазначив Дмитро Мандріков. – Також відбувається відшкодування частини витрат за придбання обладнання. Скористалися цим розділом програми 10 суб’єктів господарювання на загальну суму 1,467 млн грн».

Підприємці Полтавщини активно використовують проєкт державної грантової підтримки нових бізнесів «єРобота», що має кілька напрямів.

«За програмою «Власна справа» цього року за участі підприємців Полтавщини було схвалено 222 заявки на майже 52 млн грн. 15 млн грн отримали 5 підприємців на створення садів та теплиць. У межах започаткування переробних підприємств 2023 року задоволено 14 заявок на загальну суму 55,7 млн грн», – розповів Дмитро Мандріков.

Впроваджується в області і проєкт грантової підтримки для створення чи підтримки бізнесу ветеранів та членів їхніх сімей. Нині вже профінансовано 8 проєктів на суму 2,24 млн грн.