Захист об’єктів критичної інфраструктури запроваджуватимуть на всіх рівнях

Надрукувати

Кабінет Міністрів затвердив Національний план захисту та забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури.

Згідно з цим документом у кожній області впроваджуватимуть заходи, які сприятимуть безперебійній роботі об’єктів критичної інфраструктури, забезпечать захист від загроз та безперебійне надання життєво важливих послуг населенню. План розрахований на три роки. Про його реалізацію йшлося на онлайн-нараді за участі заступника директора Департаменту захисту критичної інфраструктури Держспецзв’язку Рустама Агакаряна.
«Затверджений Кабінетом Міністрів Національний план – це дорожня карта, відповідно до якої відбувається планування в галузі захисту критичної інфраструктури. У документі зазначені конкретні заходи для захисту об’єктів», – наголосив Рустам Агакарян.
Планом передбачені розробка заходів захисту щодо різних видів загроз (національного, секторального та об’єктового рівнів), визначення відповідальних осіб за організацію захисту об’єктів критичної інфраструктури, проведення командно-штабних навчань, формування та ведення реєстру об’єктів критичної інфраструктури.
Участь у нараді від Полтавської області взяли заступник начальника ОВА Максим Калінін, директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Чалий, директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА Едуард Рева.