Директор ДОЗ Полтавської ОВА Віктор Лисак вакцинувався від грипу

Надрукувати

До заходів із профілактики грипу та ГРВІ доєднався і директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної військової адміністрації Віктор Лисак.

Розуміючи, що краще вакцинуватися від грипу, ніж перехворіти, на початку епідсезону 2023-2024 років Віктор Петрович власним прикладом показав важливість отримання щеплення як найдієвішого засобу профілактики.

«Вакцинація від грипу – надійний захист вашого життя та здоров’я! Я стовідсотково підтримую ці важливі слова, які зазначено на банері цьогорічної вакцинальної кампанії від грипу та ГРВІ. Адже статистика красномовно говорить сама за себе. Хоча показник захворюваності по області не перевищує епідемічний поріг, за минулий тиждень на грип захворіло майже 7 тисяч людей. Але ж епідсезон тільки розпочався. Важливо пам’ятати, що грип – високозаразне вірусне захворювання, яке небезпечне своїми ускладненнями! Тому я, не вагаючись, прийняв єдине правильне рішення – вакцинуватися», – пояснює Віктор Лисак.

Він радить усім співгромадянам не випробовувати сили власного організму та не наражати себе на небезпеку, а вакцинуватися. Також порекомендував захищати власне здоров’я шляхом вакцинації рідних, знайомих, колег і друзів.

Віктор Лисак нагадав, що одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Воно зменшує ризики захворіти на грип, а також мінімізує ймовірність серйозних ускладнень та госпіталізації.

Вакцинація від грипу є рекомендованою, тому вакцини закуповують за рахунок місцевих бюджетів, підприємств, або за власні кошти громадян.

Зробити щеплення від грипу можна, звернувшись до сімейного лікаря. Він проводить кваліфікований огляд і, якщо немає протипоказань, допускає пацієнта до введення вакцини, яке відбувається в кабінеті вакцинації. Передусім щеплення рекомендовані людям, які входять до групи ризику (люди, старші 65 років, із хронічними захворюваннями, вагітні, особи, які працюють або часто бувають у місцях масового скупчення тощо).

 

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров'я ПОР