Previous Next

У Полтаві презентували черговий випуск музейного щорічника «Полтавський краєзнавчий музей: Маловідомі сторінки історії, музеєзнавство, охорона пам’яток»

Надрукувати

У Полтавській районній раді відбулася презентація чергового випуску музейного щорічника «Полтавський краєзнавчий музей: Маловідомі сторінки історії, музеєзнавство, охорона пам’яток». Це 18-й випуск унікального в музейному просторі збірника наукових праць, що презентує наукові доробки фахівців музейної галузі, вчених і краєзнавців.

«Збірник ми презентуємо напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, який відзначають 9 листопада. Книга є неоціненним вкладом у нашу культуру. Це копітка праця науковців та краєзнавців. Свого часу це була ініціатива Полтавського краєзнавчого музею серед музеїв України друкувати такий щорічник. Попри складні часи, які переживає наша країна, збірник друкується та має нішу в нашому музеї та музеях сусідніх областей», – зауважила директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА Ірина Удовіченко.

Видання на 750 сторінок представляє публікації й розвідки полтавців та колег із сусідніх областей України з різних питань історії краю, природничих наук, археології, архітектури, історії козацтва, нової та новітньої історії Полтавщини, релігієзнавства, життя та діяльності видатних полтавців, музеєзнавчих проблем.

У книзі вміщені публікації нових знахідок, відкриттів, важливі історичні документи, інформації про персоналії. З-поміж авторів – більше десятка докторів та кандидатів наук різних галузей знань. Збірник наукових статей щорічно видається з 2003 року за підтримки Полтавської обласної ради.

Цього року щорічник, підготовлений колективом музею, побачив світ за рахунок полтавських благодійників-спонсорів у харківському видавництві «Майдан».

Участь у презентації взяли автори та члени редакційної колегії, благодійники видання, викладачі вишів Полтавщини, науковці, бібліотекарі, краєзнавці. Видання цього ж дня надійде до основних книгозбірень області, а його електронна версія невдовзі буде розміщена на офіційному вебсайті музею для широкого кола шанувальників історії.