Previous Next

Полтавський рибоохоронний патруль увійшов у трійку кращих по країні

Надрукувати

На колегії Державного агентства розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм підбили підсумки рибоохоронної роботи територіальних органів Держрибагентства за 9 місяців 2023 року. Проаналізували стан проведення весняно-літньої нерестової заборони.

За підсумками проведеної весняно-літньої нерестової заборони територіальними органами Держрибагентства найкращі показники – у Вінницького, Полтавського та Дніпропетровського рибоохоронних патрулів. Повідомив т.в.о. голови Держрибагентства Ігор Клименок.

Полтавщина лідирує за такими показниками. За кількістю складених протоколів Полтавський рибоохоронний патруль на другому місті по країні – 1228. За сумою нарахованих збитків область на першому місці. За 247 справами нараховано більше 26 мільйонів збитків. Під час нерестової заборони в області провели найбільше рейдів –122.

За підсумками нерестової кампанії Полтавській рибоохоронний патруль – на першому місці за кількістю виявлених і переданих до суду справ зі збитками (86) на суму більше 11 мільйонів гривень. Виявлених і вилучених водних біоресурсів – майже 5 тонн.

Усього за 9 місяців роботи цьогоріч інспекторським складом Полтавського рибоохоронного патруля вилучено у порушників правил рибальства більше 9 тонн водних біоресурсів. В основному вилучали карася, ляща, судака, плітку, сазана та інших.